Dirigent (NL)

“Zelden heeft een Babylonische spraakverwarring zo harmonieus geklonken”

Reactie uit het publiek na een concert van koor Babylon

Sinds 2006 is Frederic Voorn de dirigent van het Amsterdams kamerkoor Babylon. Met dit koor treed hij regelmatig op en Babylon richt zich voornamelijk op Engels, Frans en Italiaans repertoire uit de zestiende en zeventiende eeuw.  Het koor vierde in 2014 het tienjarig bestaan. Frederic Voorn heeft voor Babylon verschillende werken gecomponeerd.

Al sinds zijn studietijd is Frederic Voorn actief als dirigent. Hij dirigeerde koren in Noord- en Zuid-Holland en in Utrecht en leidde verschillende producties (Oklahoma, De Engel van Amsterdam, Salad Days, Vadertje Panov, Lucky Stiff). Als dirigent trad hij op in de Grote Kerk van Naarden, de Stadsschouwburg en de Jaarbeurs van Utrecht, De Grote Kerk van Muiden, en in de RAI, de Meervaart, de Hermitage en het Tuschinski Theater in Amsterdam.

In 2006 werd Frederic Voorn dirigent van het mannenkoor Cantiflora uit Hillegom. Dit vierstemmige koor heeft zo’n 40 leden en zingt een breed repertoire, met vooral nadruk op Russische liederen. Sinds 2010 dirigeert Frederic Voorn The Moclas Singers, een gemengd koor uit Huizen met een gevarieerd repertoire.

Met Stichting Eigen Wijs heeft Frederic Voorn veel operaproducties gedaan, zoals The Fairy Queen en Dido & Aeneaus van Purcell, Monteverdi’s L’Orfeo, Mozart’s Don Giovanni, Die Zauberflöte en Die Entführung aus dem Serail, Suor Angelica van Puccini en Gluck’s Orfeo ed Euridice. Sinds 2012 is Frederic Voorn dirigent van het Media Omroep Koor in Hilversum.