Pianist (NL)

“The public experienced a very rare treat by  a mature and refreshing artist. In listening to the music magic created by Frederic Voorn, one finds himself transported to another world of pulsating beauty.” Gunnison Times. Colorado, USA

Frederic Voorn begon op achtjarige leeftijd piano te spelen en was al jong solist in een pianoconcert van Mozart. In de loop der tijd heeft hij met verschillende orkesten gespeeld. Al tijdens zijn studie in Amsterdam, Utrecht, Londen en Moskou gaf hij regelmatig concerten in binnen en buitenland en sindsdien maakte hij concertreizen door Europa, Amerika, Afrika en Azië.

Frederic Voorn bespeelt zowel moderne als historische instrumenten. Hij geeft regelmatig concerten met diverse toetsinstrumenten uit verschillende periodes zoals in de concertserie Toets des Tijds, in het Concertgebouw van Amsterdam en in Museum Vosbergen in Eelde. Hij nam deel aan internationale muziekseries en festivals gewijd aan historische instrumenten, zoals Antverpiano in Antwerpen,  het Geelvinck Pianoforte Festival in Amsterdam, The Nordic Historical Keyboard Festival in Kuopio, Finland en aan Amsterdam Virtuosi.

Als pedagoog wordt Frederic Voorn regelmatig gevraagd om masterclasses te geven. Dat deed hij aan verschillende universiteiten in Colorado en Ohio in Amerika en aan het Zhiganov Conservatorium van Kazan in Tatarstan. De afgelopen jaren wordt hij regelmatig uitgenodigd als jurylid, zoals bij het Amsterdams Studentenfestival, Koffie bij de Piano in Den Bosch, het 3e Internationale Tafelpiano Concours in Amsterdam, het Across Bridges International Piano Festival in Valencia en bij de 8e Editie van het Concours International de Piano Adilia Alieva in Gaillard, Frankrijk.